Zgodovina

Začetki časomerilstva v Dražgošah segajo v leto 1997, ko se je pojavila potreba po merjenju časa na tekmovanjih, ki jih je organiziral o Športno društvo Dražgoše. Ker je bilo kar nekaj fantov dobro podkovanih na področju elektronike se je leta 1998 kupila prva časomerilska oprema in sicer ura proizvajalca Alge Timing. Pri nakupu opreme je pomagalo podjetje Alples iz Železnikov. Oprema je omogočala merjenje časov na raznih smučarskih in tekaških tekmovanjih. Z leti se je oprema dodatno kupovala, kar je omogočalo, da smo merili vedno zahtevnejša tekmovanja.

Tako smo leta 2002 merili svetovno prvenstvo v sankanju na naravnih progah na Soriški planini. Leta 2002 se zaradi povečanega obsega dela ustanovi samostojno športno društvo Alples Timing in se tako formalno loči od matičnega Športnega društva Dražgoše. Poleg smučanja smo začeli meriti čase tudi na različnih avtomobilskih tekmovanjih in tekmovanjih starodobnikov od katerih je najbolj znan Hrastov memorial na Ljubelju. Z leti se je opremljenost in zmožnost Alples Timinga povečevala.

V letu 2013 Alples Timing kot odgovor na spremenjene potrebe na trgu kupi opremo za merjenje časov na množičnih tekmovanjih z uporabo najnovejše RFID tehnologije. Tako smo že leta 2013 uspešno merili več tekmovanj z več kot 500 udeleženci. V letu 2014 smo naše kapacitete še povečali, tako, da sedaj lahko merimo praktično neomejeno število tekmovalcev. Alples Timing bo tudi v prihodnje upošteval svoj slogan in bo šel naprej »v korak s časom«