Tekmovanja

Naj Naj 21

~~NAJLEPŠI IN NAJTEŽJI MALI MARATON ali “PUŠTALSKI POLMARATON”

Je drugačna, rekreativna tekaška prireditev, kombinacija malega maratona in gorskega teka, ki se odvija po najlepših poteh, v hribih nad Škofjo Loko. Pogled na del trase lahko vidite na tretji spletni kameri ki je nameščena na Lubniku.

 Proga je dolga  21 kilometrov in 98 metrov. Večinoma poteka po naravnih poteh, ki se vzpenjajo in spuščajo skozi gozdove. Skupaj je za debelih 1000 metrov vzponov in prav toliko spustov.  Celotna trasa bo označena in na njej bo precej okrepčevalnic.

 Opis proge: Tekače bo pot vodila s 590 m visokega Sv. Andreja na razgledno vzpetino, Sv. Ožbolt (859 m). Nato se bodo po makadamski poti spustili do vasi Selo (710 m) in se ponovno vzpeli na najvišji vrh Polhograjskega hribovja, Tošč.  (1.021 m). Sledi spust in tek po gozdni poti do Osolnika (858 m), kjer se prične zadnji, dolg spust v dolino Hrastnice in še zadnji vzpon do cilja, na Sv. Andreju.

 Uporaba palic je dovoljena.

Gorski preizkus starodobnikov Ljubelj 2016

Avto-moto društvo Tržič organizira prireditev Gorski preizkus starodobnikov (oldtimerjev) Ljubelj 2017, ki bo 10. septembra 2017 na mejnem prelazu Ljubelj. Letos bo to 21. prireditev za Hrastov memorial v organizaciji AMD Tržič.

Na znameniti ljubeljski cesti, ki je znana po dirkah med leti 1926 in 1961, ponovno organiziramo prireditve starodobnikov, na katerih lahko sodelujejo motocikli in motocikli s prikolico do letnika 1961.
Včasih so se prireditve odvijale na precej daljši progi, sedaj pa je del stare proge, ki vodi do mejnega prehoda, asfaltirana. Ker pa želimo obuditi take dirke, kakršne so bile pred 40. leti, se prireditve dandanes odvijajo na makadamski progi, ki pelje od mejnega prehoda pa do vrha starega prelaza na Ljubelju. Proga je dolga 2300 m in na najstrmejši točki doseže vzpon do 33%.

Lani je na prireditvi sodelovalo 75 tekmovalcev, ki so se pomerili v osmih različnih kategorijah. Prireditev si je ogledalo okrog 2.500 gledalcev.

12. Tek na Dražgoško goro

Tudi letos ljubitelji teka lepo povabljeni, da se pomerite na razgibani progi iz Rudna na Dražgoško goro.

Podrobnosti si lahko ogledate v prilogi.

Letos ste povabljeni da se pomerite na krajši razdalji in sicer na 2,3km dolgi progi z višinsko razliko 330m. Start teka je nad športnim igriščem v Dražgošah - na jasi, kjer se odvijajo predstave na prostem. Več podrobnosti si lahko ogledate v razpisu

 

FB Dogodek

2. Postojnski tek

Športno društvo Trening v Postojni 28.8.2016, drugič prireja tekaško tekmovanje Postojnski tek. Tek se deli na dva dela. Otroški tek (4-8 let) dolžine 400m se prične ob 9.00 uri, zbirati se začnemo 8.30 na Titovem trgu. Po teku sledi lov na zaklade s Cici telovadbo in možnost prizkušanja veščin športnega plezanja na plezalnem stolpu s Športnim društvom Proteus. Za vse otroke je tek brezplačen in predhodne prijave niso potrebne. 

Tek za odrasle, dolžine 10.000m se prične ob 10.00 uri s Titovega trga. Trasa poteka po gozdovih Pivke jame ter po poteh Soviča. Dvig številk se prične ob 8.30 uri.