Gorski preizkus starodobnikov Ljubelj 2017

O tekmovanju

Avto-moto društvo Tržič organizira prireditev Gorski preizkus starodobnikov (oldtimerjev) Ljubelj 2018, ki bo 9. septembra 2018 na mejnem prelazu Ljubelj. Letos bo to 22. prireditev za Hrastov memorial v organizaciji AMD Tržič.

Na znameniti ljubeljski cesti, ki je znana po dirkah med leti 1926 in 1961, ponovno organiziramo prireditve starodobnikov, na katerih lahko sodelujejo motocikli in motocikli s prikolico do letnika 1961.
Včasih so se prireditve odvijale na precej daljši progi, sedaj pa je del stare proge, ki vodi do mejnega prehoda, asfaltirana. Ker pa želimo obuditi take dirke, kakršne so bile pred 40. leti, se prireditve dandanes odvijajo na makadamski progi, ki pelje od mejnega prehoda pa do vrha starega prelaza na Ljubelju. Proga je dolga 2300 m in na najstrmejši točki doseže vzpon do 33%.

Lani je na prireditvi sodelovalo 75 tekmovalcev, ki so se pomerili v osmih različnih kategorijah v izrazito neprijaznih pogojih; vseskozi je namreč deževalo. A ravno ta dež je naredil takšne pogoje na cesti, da so padali hitrostni rekordi. Tekmovalci so bili s progo izredno zadovoljni. 

Letos si želimo lepše vreme, ki bo privabilo tudi številčne gledalce.