8. Kolesarski vzpon na Jošt

O tekmovanju

Sv. Jošt nad Kranjem že vrsto let velja za eno najpriljubljenejših kolesarskih destinacij, tako med mlajšimi kot starejšimi kolesarji, zato smo se na Klubu študentov Kranj odločili organizirati kolesarsko dirko na najbolj obljuden kranjski hrib. Vzpon je primeren skoraj za vsakega rekreativca, saj ni prezahteven, vmesni deli vzpona se namreč občasno zravnajo, kar je dobrodošlo za kratek »počitek«.

Cilj projekta je na enem mestu združiti čimveč rekreativnih kolesarjev iz Kranja in širše okolice, saj je vzpon primeren za vsakogar in velja kot odlična priprava in orientacija za rekreativne kolesarske tekme, ki sledijo, še posebej Maraton Franjo. Veliko kolesarjev se namreč pogosto s kolesom odpravlja na Sv. Jošt, mi pa jim z zaporo ceste na celotnem vzponu omogočimo, da se lahko osredotočijo le na samo vožnjo. Nekateri med udeleženci so na vrhu prvič in se potem pogosto vračajo, tako da projekt pomeni odlično promocijo za Sv. Jošt, simbol Kranja.

Vsi rekreativni kolesarji in seveda tudi tekmovalci lepo vabljeni na ta čudoviti vzpon, eni zaradi lastnega veselja in preizkusa pripravljenosti, drugi zaradi lova na oranžno oziroma vijolično pikčasto majico, ki jo dobi absolutni zmagovalec (zmago iz leta 2014 branita Matej Kimavec, ki je za 5 km vzpona potreboval 17 minut in 5 sekund in Laura Šimenc, ki je zmagala s časom 21 minut in 18 sekund). Vsi skupaj pa, da presežemo število 100 udeležencev.